Γυμναστική στο σπίτι [7ο workout – yoga session]

Όπως φυσικά γνωρίζετε το Fit Spot 47 είναι κλειστό ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών και των αρμόδιων φορέων λαμβάνοντας μέτρα για την εξάπλωση του κορωνΐού στην πόλη και στην χώρα μας. Έτσι #μένουμε_σπίτι κάτι όμως που δεν σημαίνει ότι σταματάμε την γυμναστική και την yoga.

Σήμερα κάνουμε στο σπίτι ένα ακόμα ολοκληρωμένο yoga session με την yoga instructor μας Νέλλυ Κασσόρη. Επιλέξτε την κατάλληλη μουσική και πάμε!

Ασκήσεις

  1. Αρχιζουμε με balasana. Πλέκουμε τα χέρια πίσω στο κέντρο της μέλισσας ή σε ενα απλό πλέξιμο μένουμε 3 -5 αναπνοές.
  2. Κανω ελαφριές κυκλικές κινήσεις ανοίγοντας τον θώρακα μέχρι να προσγειωθω στην ustrasana σε όποια παραλλαγή της θέλω μένω 5-8 αναπνοές
  3. Περνάω από σανίδα και φτάνω στο σκύλο δημιουργοντας ένα κύμα με την σπονδυλική μου στήλη. Το επαναλαμβάνω για 3 με 5 φορές και σηκώνω δεξί πόδι ψηλά στο σκύλο ανοίγοντας την λεκανη.
  4. Το γόνατο έρχεται στον αριστερό αγκώνα και επιστρέφει ψηλά στο σκύλο. Διατηρώ την λεκάνη ανοιχτή. Μπορώ να μείνω εδώ ή να αφήσω το βάρος μου πίσω στον μισό τροχό (camtmakarasana). Από εκεί με περιστροφικη κίνηση στους ώμους ανεβοκατεβαζω την λεκάνη μου 3 φορές μένοντας την τρίτη για 3-5 αναπνοές.
  5. Απο εκεί το δεξί πόδι έρχεται μπροστά. Ανοίγω λεκάνη και σιγα – σιγά πιάνω το αριστερό μου πόδι με το δεξί χέρι ενώ το αριστερό γόνατο είναι στο έδαφος και η λεκάνη βουλιάζει μπροστά. Το αριστερό πόδι σπρώχνει μακριά από το γλουτό μέσα στο χέρι
  6. Ερχομαι πλάγια σανιδα με το δεξί πόδι σε χορευτη ενώ η δεξια φτέρνα συνεχίζει να σπρώχνει μακριά από τον δεξί γλουτό. Από εκεί σανίδα με το δεξί πόδι ψηλα
  7. Αφού έχω κάνει την μικρη μου vinyasa, βαζω αγκώνες δίπλα στο στήθος και ανεβάζω τον θώρακα 3-5 φορες στην baby combra. Από εκεί ξεκουράζομαι αν θέλω για 3 αναπνοές και πάω για την dhanurasana πιάνοντας και τα δύο μου πόδια ρολαρω ώμους πίσω. Παίρνω μια βαθιά εισπνοή και σπρώχνοντας τα πόδια μέσα στα χέρια σηκώνομαι ψηλά μένω για 8-10 αναπνοές.

Δεν ξεχνάω την αναπνοή μου και να κάνω και την άλλη μου πλευρά φυσικά Namaste


Τις επόμενες μέρες θα ανεβάσουμε ακόμα περισσότερα workout αλλά και pilates και yoga sessions ώστε να γυμνάζεστε στο σπίτι ενώ θα σας δώσουμε και διατροφικές συμβουλές για να παραμείνετε υγιείς. Πάνω από όλα να προσέχετε και να φροντίζετε τον εαυτό σας αλλά και τους γύρω σας ακολουθώντας την συμβουλή των ειδικών #μένουμε_σπίτι.

Ανεβάστε το πρόγραμμα που κάνετε στο σπίτι και κάντε μας tag στα social media του Fit Spot 47

Και μην ξεχνάτε. Λειτουργούμε χωρίς πανικό και υπεύθυνα.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ

Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

Covid-19 | Σωστή ενημέρωση

Για πληροφορίες σχετικά με τον κορονοϊό καλέστε στη γραμμή 24ωρης λειτουργίας του ΕΟΔΥ: 1135

Χρήσιμα links: