Τι είναι η Yoga και συγκεκριμένα η Aerial Yoga;

Η yoga instructor Αγγελική Καβαγια μας μίλησε γia τη γιογκα και μας έλυσε όλες μας τις απορίες.

Η γιόγκα είναι ένα ταξίδι από και προς τον εαυτό μας! Είναι μια πνευματική πειθαρχία όπου επικεντρώνεται στην αρμονία μεταξύ του νου και του σώματος. Η κυριολεκτική μετάφραση της λέξης γιόγκα η οποία είναι στα σανσκριτικά (αρχαία ινδικά) είναι “ένωση”. Το οριζουμε ως ένωση του νου με το σώμα.

Η πρακτική της γιόγκα αποσκοπεί στο να χτίσει σωματική δύναμη και αντοχή, να βελτιώσει τη συγκέντρωση και την ισορροπία και μα χαλαρώσει το σωμα. Ωστόσο υπάρχουν πολλά είδη, ένα από αυτά είναι η aerial yoga η οποία συνδυάζει παραδοσιακές στάσεις γιόγκα με τα ακροβατικά των εναέριων τεχνών. Ένα μάθημα της aerial yoga μπορεί να είναι οτιδήποτε από ήπιο ως πολύ απαιτητικό διότι καλλιεργεί τη σωματική δύναμη, απελευθερώνει την ένταση και βελτιώνει την ευλυγισία.

Είναι κατάλληλη και για τους μικρούς μας φίλους και φίλες γιαυτό και υπάρχει η aerial yoga kids όπου τα παιδιά διασκεδάζουν ενώ ταυτόχρονα γυμνάζουν το σώμα και το μυαλό , καθώς το μαθημα εμπεριέχει πολλές οδηγίες και έτσι προσπαθούν να τις οργανώσουν και να τις εκτελέσουν! Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η φυσική τους κατάσταση αλλά και η συγκέντρωση.

Ελάτε στο Fit Spot 47, είτε είστε μικροί είτε μεγάλοι για να το δοκιμάσετε