fbpx

ABOUT US

Home » ABOUT US

Καλως Ηρθατε στοFit Spot 47

Fit Spot για εμάς σημαίνει γυμναστική για όλους.

Όταν άνοιξε το Fit Spot 47 στο Περιστέρι το όραμά μας ήταν να δημιουργήσουμε έναν χώρο που θα είναι κοιτίδα εκγύμνασης για όλους, μαζεύοντας άτομα κάθε ηλικίας, με διαφορετικούς στόχους και ανάγκες. Ο χώρος αυτός είναι το Fit Spot 47, με πλήρη σεβασμό στις ανάγκες μικρών και μεγάλων, με πολλές προτάσεις, διαφορετικά προγράμματα και πάνω απ’ όλα θετική ενέργεια ώστε να σε βοηθήσει να βάλεις την άσκηση στην καθημερινότητα σου.. Η ίδια φιλοσοφία συνεχίζεται και στο Κερατσίνι, στον δεύτερο χώρο μας, το Fit Spot 28.

Δευ

  • 9:00-23:00

Τρι

  • 9:00-23:00

Τετ

  • 9:00-23:00

Πεμ

  • 9:00-23:00

Παρ

  • 9:00-23:00

Σαβ

  • 10:00-19:00

Κυρ

  • Κλειστά

Ο στοχος μαςη φιλοσοφια μας

Στο Fit Spot θεωρούμε ότι για κάθε άνθρωπο υπάρχει η γυμναστική που ταιριάζει στα δικά του θέλω και στις δικές του ανάγκες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι προσπαθούμε να βάλουμε την γυμναστική μέσα στην καθημερινότητα όλων, έτσι ώστε να δούνε πόσο βελτιώνεται ο συνολικός τους τρόπος ζωής. Έτσι ώστε να καταλάβουν ότι η γυμναστική είναι τρόπος ζωής.

Mental Classes

Το Pilates και η Yoga προσφέρουν όχι μόνο προσωπική ευεξία αλλά και υγεία και φυσική κατάσταση. 

Cross Functional

 Πρεσβεύει την φιλοσοφία “γυμναστική για όλους”, κάτι που είναι το μότο μας και εδώ στο Fit Spot 47.

Kids Program

Cheerleading και Art kids Yoga ώστε όλα τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν το σώμα τους και τις δυνατότητες του μέσα διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Γιατι η γυμναστικη βελτιωνει την ζωη σου

Αν θέλετε να αισθανθείτε καλύτερα, να έχετε περισσότερη ενέργεια και ίσως να ζήσετε περισσότερο, επιλέξτε την άσκηση. Τα οφέλη της στην υγεία είναι δύσκολο να αγνοηθούν και είναι άσχετα από την ηλικία, το φύλο ή τη σωματική σας ικανότητα.

Ενεργητικότητα

Αν κουράζεστε να κουβαλάτε τα ψώνια, η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη μυϊκή δύναμη και την αντοχή σας. Η γυμνασιακή παρέχει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους ιστούς, ενώ βοηθά και το καρδιαγγειακό σύστημα να εργάζεται πιο αποτελεσματικά. Όταν η καρδιά και οι πνεύμονές σας δρουν περισσότερο αποτελεσματικά έχετε περισσότερη ενέργεια για τις καθημερινές ασχολίες.

Καλυτερος υπνος

Πασχίζετε να αποκοιμηθείτε ή να παραμείνετε κοιμισμένοι ; Η τακτική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα και να κάνετε πιο βαθύ τον ύπνο σας. Μην ασκείστε πριν κοιμηθείτε, γιατί μπορεί να έχετε πολλή ενέργεια, που θα σας εμποδίσει να αποκοιμηθείτε.

Βελτιωση διαθεσης

Αν χρειάζεστε συναισθηματική ‘’ώθηση’’ ή χαλάρωση μετά από μια μέρα με στρες, η άσκηση στο γυμναστήριο ή ένας έντονος περίπατος 30 λεπτών μπορεί να βοηθήσουν. Η άσκηση διεγείρει χημικές ουσίες του εγκεφάλου που μπορούν να σας κάνουν πιο χαρούμενους και χαλαρούς. Μπορεί επίσης να αισθανθείτε καλύτερα με την εμφάνιση και τον εαυτό σας όταν ασκείστε τακτικά, γεγονός που ενισχύει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει την αυτοεκτίμησή σας.

Απώλεια Βάρους

Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του επιπλέον βάρους ή να βοηθήσει να μην επαναπροσλάβετε τα χαμένα κιλά. Όσο πιο έντονη είναι η άσκηση τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε. Δεν χρειάζεται να διαθέσετε πολύ χρόνο. Αν δεν μπορείτε να ασκηθείτε, να είστε πιο δραστήριοι με απλούς τρόπους, όπως να ανεβαίνετε από τις σκάλες ή να κάνετε με μεγαλύτερο ζήλο τις οικιακές εργασίες.

Μείωση Άγχους

Είχατε μια άσχημη και πιεστική μέρα στη δουλειά; Ακόμα κι αν νιώθετε εξαντλημένοι, προτιμήστε να πάτε για μια βόλτα ή για μια σύντομη επίσκεψη στο γυμναστήριο. Η ανακούφιση από το σωματικό και ψυχικό στρες αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα οφέλη της άσκησης. Κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, παρατηρούνται μεγαλύτερες συγκεντρώσεις νορεπινεφρίνης στον οργανισμό μας, μιας ορμόνης που μας βοηθά να διαχειριστούμε αποτελεσματικότερα την απόκρισή μας στο έντονο στρες.

Αυτοπεποίθηση

Ασχέτως βάρους, φύλου, ηλικίας, η γυμναστική βελτιώνει την αντίληψη ενός ατόμου για το πόσο ελκυστικό είναι, την αυτοαξία του και δημιουργεί μια θετική αυτοεικόνα. Η υγιής φυσική κατάσταση έχει άμεσα ορατά αποτελέσματα στην εξωτερική εμφάνιση κάποιου. Εξάλλου, η γυμναστική πρόκειται για μια προσωπική επένδυση, είναι χρόνος που αφιερώνουμε μόνο σε εμάς και για εμάς.

Καλύτερη Μνήμη

Η γυμναστική βελτιώνει την ικανότητα του εγκεφάλου να συγκεντρώνεται, να θυμάται, να φαντάζεται, να προσχεδιάζει και να επιλύει προβλήματα, επειδή ένας υγιέστερος οργανισμός παρέχει στον εγκέφαλο μεγαλύτερες ποσότητες οξυγόνου. Αν και η άσκηση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να «θεραπεύσει» νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως το Alzheimer, μπορεί να συντηρήσει τις γνωστικές και μνημονικές λειτουργίες του εγκεφάλου, που συνήθως αρχίζουν να φθίνουν μετά τα 45 χρόνια. Επιπροσθέτως, φαίνεται ότι η έντονη δραστηριότητα αυξάνει την παραγωγή κυττάρων στον ιππόκαμπο, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δυνατότητα μνήμης και μάθησης.

Γίνει Δημιουργικός

Αν νιώθετε ότι δεν έχετε έμπνευση ή δεν μπορείτε να αποδώσετε στη δουλειά σας, επιλέξτε να πάτε για τρέξιμο στο πάρκο ή για ένα μάθημα yoga. Οι έρευνες πια υποδεικνύουν ότι ο εγκέφαλός μας, λόγω των ορμονών που εκκρίνει, είναι υψηλά λειτουργικός και δημιουργικός, ακόμα και δύο ώρες μετά τη γυμναστική. “Η καλή φυσική κατάσταση δεν είναι μόνο ένα από τα πιο σημαντικά κλειδιά για ένα υγιές σώμα, αλλά και η βάση της δυναμικής και δημιουργικής πνευματικής δραστηριότητας”.
– John F. Kennedy.

Μεγαλύτερη Ηρεμία

Μελέτες δείχνουν ότι η αερόβια άσκηση μαζί με συμβουλευτική είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τις καταθλιπτικές διαταραχές από ότι η συμβουλευτική και μόνο. Επιπλέον, ο κίνδυνος της κατάθλιψης είναι σημαντικά υψηλότερος για τα σωματικά αδρανεί άτομα σε σύγκριση με τα τακτικά αθλούμενα. Οι ίδιες χημικές ουσίες της «καλής διάθεσης» που θεραπεύουν το άγχος έχουν επίσης, θετική επίδραση στα συμπτώματα της κατάθλιψης. Η άσκηση μπορεί μόνο να βοηθήσει.

Αύξηση Κοινωνικοποίησης

Όταν επισκεπτόμαστε συχνά το γυμναστήριο, όταν παρακολουθούμε ένα μάθημα yoga, χορού ή κάποιο ομαδικό πρόγραμμα, συναναστρεφόμαστε αυθόρμητα με άλλο κόσμο, και μάλιστα με ανθρώπους που έχουν παρόμοιους στόχους και ενδιαφέροντα με εμάς. Η ευφορία που δημιουργείται μέσα από τη διαδικασία είναι αυτή που επίσης βοηθά στην κοινωνικοποίηση σε τέτοιους χώρους. Επίσης, οι δραστηριότητες που περιλαμβάνουν κάποιο εξωτερικό άθλημα ή ακόμα και έναν περίπατο, φέρνουν πιο κοντά τους φίλους και τα μέλη της οικογένειας.

Πάνω