Τι είναι το Pilates;

Η Pilates instructor του Fit Spot 47 Αγγελική Ασημακοπούλου (insta: @ageliki.as )μας μιλάει για το αγαπημένο πρόγραμμα γυμναστικής.

Το Pilates είναι ένα ολιστικό σύστημα άσκησης νου-σώματος ελεγχόμενων κινήσεων που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ευελιξία, τη δύναμη, τη στάση και την κινητικότητα ενθαρρύνοντας των ασκούμενο να αποκτήσει μεγαλύτερη επίγνωση του σώματός του.

Η προπόνηση Pilates μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη σωματική ευεξία σας καθώς παρέχει πολύ μικρότερη πιθανότητα τραυματισμού από κάθε άλλο είδος προπόνησης.

Τι να περιμένετε στα μαθήματα Pilates;

Η μέθοδος Pilates ακολουθεί έξι βασικές αρχές. Αυτές οι αρχές είναι: κέντρο, έλεγχος, συνεχής ροή, αναπνοή, ακρίβεια και συγκέντρωση. Ο ασκούμενος σε κάθε μάθημα γυμνάζοντας το κέντρο του εστιάζει στη αναπνοή του βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα των κινήσεων του.

Ασκήσεις Pilates mat (έδαφος)

Οι ασκήσεις στο mat είναι ιδανικές για να μάθουμε να ελέγχουμε τους μυς μας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Οι ασκήσεις στο mat μπορούν να έχουν τα ίδια αποτελέσματα με το reformer. (κατάλληλο για αρχάριους)

Pilates Reformer (κρεβάτι)

Το Pilates reformer είναι ένα βασικό κομμάτι του εξοπλισμού Pilates που μοιάζει με κρεβάτι. Απαρτίζεται από μία συρόμενη πλατφόρμα, ιμάντες, τροχαλίες καθώς και ελατήρια τα οποία ανάλογα την άσκηση αυξομειώνουμε το βάρος. Το reformer είναι ένα εύχρηστο εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει όσους ασκούμενους έχουν σωματικούς περιορισμούς να χτίσουν τη δύναμή τους με επιπλέον υποστήριξη.

Το reformer βοηθάει να δυναμώσουμε το κέντρο υποστηρίζοντας και ενισχύοντας τους μυς του κορμού, των ώμων των ισχίων και της λεκάνης.

Η προέλευση του Pilates Reformer χρονολογείται από το αρχικό στούντιο Pilates στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1920 και σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Joseph Pilates.

Ποιος μπορεί να κάνει pilates;

Ένα από τα οφέλη του Pilates είναι ότι ο καθένας μπορεί να κάνει!
Κάθε ασκούμενος μπορεί να επιτύχει τα ίδια αποτελέσματα ενδυνάμωσης, ορθοσωμίας και συντονισμού, ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας. Οι προπονήσεις Pilates μπορούν να προσαρμοστούν στις ατομικές ανάγκες και είναι πολύ απίθανο να προκαλέσουν τραυματισμό. Οι ασκήσεις Pilates είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για όσους υποφέρουν από χρόνιες μυοσκελετικές παθήσεις. Αντίστοιχα, μπορούν να γίνουν και αρκετά απαιτητικές για να προκαλέσουν όσους είναι ήδη αρκετά σε φόρμα.

Βεβαιωθείτε πάντα ότι έχετε επικοινωνήσει με τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα άσκησης.