Επιστροφή σε πρόγραμμα διατροφής μετά τις γιορτές!

Πιθανά να έχεις ήδη μπει σε ένα αυστηρό πρόγραμμα δίαιτας, για να τιμωρήσεις τον εαυτό σου για αυτά που έφαγε και να επανέλθεις όσο πιο γρήγορα γίνεται στα κιλά που ήσουν πριν τις γιορτές.

Αν πάλι δεν είσαι τόσο αποφασιστικός τύπος, είσαι και λίγο πιο απαισιόδοξος, συνεχίζεις να τρως μεγάλες ποσότητες φαγητού, τιμωρώντας τον εαυτό σου, αφού τελικά όπως έδειξαν τα πράγματα είσαι αδύναμος να σταθείς στο ύψος σου και να διατηρήσεις το βάρος σου.

Λες τελικά να μην τα καταφέρεις ποτέ;

Τα πάντα εξαρτώνται από τον τρόπο που θα το αντιμετωπίσεις, αν αφήσεις ένα στραβοπάτημα να σε ρίξει τότε ναι μιλάμε για αποτυχία, αν πάλι το δεις ως ένα μικρό εμπόδιο ή μια ευκαιρία να ξεκουραστείς, τότε όλα θα πάνε μια χαρά!

►Χαμογέλα και σκέψου πως κανείς μα κανείς, ούτε και ο διαιτολόγος σου.. δεν κατάφερε να αντισταθεί στους γιορτινούς πειρασμούς.

►Απέφυγε τις ακραίες λύσεις: δίαιτες πολύ χαμηλών θερμίδων, δίαιτες που αποκλείουν τελείως μεγάλες ομάδες τροφίμων.

►Βάλε και πάλι στόχους σε σχέση με τις διατροφικές ατασθαλίες (σφολιάτες, πίτσες, σουβλάκια, Burger, γλυκά κλπ).. Συνήθως προτείνω να μην ξεφεύγεις πάνω από 1 ή 2 φορές ανά εβδομάδα.

►Μην βιάζεσαι να φτάσεις τον στόχο σου και μην τον εγκαταλείψεις με την πρώτη δυσκολία.

►Επιστρέψεις στις ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες που είχες χτίσει πριν από τις γιορτές. Ναι….ισορροπία! Βασίσου στη μέθοδο του πιάτου, θα σε βοηθήσει σε αυτό!

Καλή αρχή στη νέα σου προσπάθεια!

Tσιάπα Χριστίνα, BSc, MSc (cand.)

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Βιολόγος

Tηλ: 6906618136

e-mail: xristina1865@yahoo.com