6 συμβουλες για την Yoga

H Yoga είναι πολλά παραπάνω από ένα είδος γυμναστικής και για να πετύχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα πρέπει να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές. Ηρεμία, εσωτερική και σωματική ευεξία, αναπνοή, υγεία και ορθοσωμία. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα οφέλη της yoga που έχει γίνει για πολλούς σε όλο τον κόσμο ολοκληρωτικός τρόπος ζωής.

Προωθεί την άσκηση αναπνέοντας σωστά και με σεβασμό στις δυνατότητες και τα όρια του σώματός σου. Κάπως έτσι μπορεί να γίνει το καλύτερο αγχολυτικό της εβδομάδας σου. Επίσης δεν έχει βάρη, έχει ροή και ένταση κάτι που την κάνει ιδανική για όσους βαριούνται εύκολα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι μέσα από την yoga θα αποκτήσεις ένα υπέροχο σώμα, με ευλυγισία, ορθοσωμία και καλές αναπνοές.

Νέλλυ Κασσόρη yoga

Για όλους αυτούς τους λόγους, και ακόμα περισσότερους, πρέπει να ξεκινήσεις yoga. Και για σένα που είτε είσαι νέος είτε είσαι έμπειρος, ρωτήσαμε την yoga instructor μας Νέλλη Κασσόρη να μας πεις τις 6 συμβουλές που πρέπει κάθε yogi να ακολουθεί για να πετύχει όλα όσα προσφέρει αυτός ο τρόπος ζωής και γυμναστικής.

1.Αν είσαι καινούργιος στη γιόγκα παραδέξου το πρώτα στον εαυτό σου

Κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα και μπορώντας να κάνει τα πάντα. Δεν είναι ντροπή ούτε να είσαι αρχάριος σε κάτι, ούτε είναι ντροπή να το προσπαθείς. Τα μόνα πράγματα που πρέπει να κάνεις είναι να το παραδεχτείς πρώτα στον εαυτό σου και να ακούς ότι έχει να σου πει ο yoga instructor σου.

2. Ο κόσμος σου είναι το mat σου δεν σε ενδιαφέρει τι κάνουν οι γύρω σου

Στο μεγαλύτερο μέρος ενός μαθήματος yoga, ο στόχος είναι να παραμείνεις συγκεντρωμένος. Συγκεντρώσου στο mat σου, καθάρισε το μυαλό σου από την φλυαρία της καθημερινότητας και άκου τον δάσκαλό του. Μην ασχολείσαι με τους άλλους μαθητές, μην σκέφτεσαι το κινητό και τις δουλειές. Είναι απλό. Δημιούργησε τον κόσμο σου γύρω από το mat σου.

3. Ανάπνεε! Σε νοιάζει μόνο η αναπνοή σου

Το βασικότερο που θα πρέπει να μάθεις κάνοντας yoga είναι να αναπνέεις αργά και σταθερά. Αυτό θα βελτιώσει όχι μόνο τον τρόπο που γυμνάζεσαι, την ώρα που γυμνάζεσαι, αλλά και αναπνευστικό σύστημα και καρδιά εν γένει. Γι αυτό συγκεντρώσου στην αναπνοή σου.

4. Μην έχεις προσδοκίες. Παραδώσου τη στιγμή,στο τώρα και όλα θα έρθουν στην ώρα τους

Η yoga δεν είναι απλά ένα είδος άσκησης. Είναι ένας τρόπος ζωής. Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να ξεκινήσεις yoga περιμένοντας συγκεκριμένα αποτελέσματα. Παραδωσου στη στιγμή, καθάρισε το μυαλό σου, ζήσε το τώρα και όλα θα έρθουν στην ώρα τους. Στόχος σου είναι να αναπνέεις σωστά και να νιώσεις εσωτερική και σωματική ευεξία.

Νέλλυ Κασσόρη yoga

5. Ο τρόπος που κάνεις ένα πράγμα στη γιόγκα είναι ο τρόπος που κάνεις τα πάντα

Yoga δεν κάνεις μόνο κατά την διάρκεια του μαθήματος. Την  Yoga την χρησιμοποιείς και την εφαρμόζεις σε κάθε στιγμή της ζωής σου. Ο τρόπος που αναπνέεις, ο τρόπος που αντιδράς, η συγκέντρωσή σου στην λεπτομέρεια και η ηρεμία που αποκτάς είναι πράγματα που τα μαθαίνεις στο μάθημα αλλά είναι όλη σου η καθημερινότητα. Για αυτό θυμήσου ότι ο τρόπος που κάνεις ένα πράγμα στη γιόγκα είναι ο τρόπος που κάνεις τα πάντα στην ζωή σου.

6. Συγκέντρωση στην ευθυγράμμιση

Κάθε άσκηση στην yoga έχει στόχο να καθαρίσει τον εσωτερικό σου κόσμο αλλά και ισιώσει όλο σου το σώμα. Αυτό θα επιτευχθεί αν σε κάθε άσκηση συγκεντρωθείς και σκοπός σου είναι η ευθυγράμμιση. Έτσι, με τις ασκήσεις που χρησιμοποιούν όλο σου το σώμα, θα αποφορτίσεις την μέση σου και δεις σύντομα αλλαγή στην στάση του σώματός σου.

Διαβάστε ΕΔΩ την ιστορία της Yoga