6 συμβουλες για το Pilates

Αν θες να δεις το σώμα σου να αλλάζει τότε πρέπει να ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές από την Pilates instructor μας. Το Pilates είναι ένα είδος γυμναστικής με ενδιαφέρουσα ιστορία αλλά πάνω από όλα προσφέρει υγεία και ευεξία με ασκήσεις μόνο με το βάρους του σώματός σου. Όσοι έχουν δοκιμάσει το έχουν λατρέψει και όσοι έχουν ακούσει για αυτό θέλουν να κάνουν.

pilates fit spot 47

Το Pilates μπορεί να μεταμορφώσει το σώμα σου. Μπορεί να αλλάξει την σπονδυλική σου στήλη, να σου προσφέρει ορθοσωμία και όπως συνέβη και στον ιδρυτή της να προσφέρει μια υγιέστατη ζωή ανεξάρτητα από την ηλικία. Ρωτήσαμε την Pilates Instructor μας, Μυρσίνη Χατζηγιάννη, να μας πει τις έξι συμβουλές που πρέπει όλοι να ακολουθούμε για να έχουμε τα σωστά και επιθυμητά αποτελέσματα. 

1.Το σώμα θέλει υπομονή, επιμονή και θετική σκέψη

Τα αποτελέσματα στο pilates δεν φαίνονται εξαρχής, Θέλει επιμονή και δουλειά με το σώμα μας. Αν μια άσκηση μας δυσκολεύει στην αρχή, στην πορεία θα καταφέρουμε να την εκτελέσουμε καθώς το σώμα δυναμώνει σιγά σιγά.

2.Ακουω παντα τις συμβουλες του εκπαιδευτή και τις ακολουθω κατα γραμμα για να βοηθηθω

Αν κατά την διάρκεια μιας άσκησης πονάς ή νιώθεις ότι το σώμα σου δεν ακολουθεί, ρωτάς τον εκπαιδευτή σου για να σου δείξει άλλο τρόπο εκτέλεσης της άσκησης. Κάθε άσκηση στο Pilates έχει πολλές παραλλαγές για να ταιριάζουν σε όλα τα σωματότυπα και τις δυσκολίες τους αντίστοιχα. 

Pilates is more than training. It's physical and mental health boost!• Η trainer μας @myrs_xtz μας δείχνει μερικές ασκήσεις Pilates. Κλείσε θέση για το επόμενο μάθημα και γίνε μέλος της ομάδας μας.??‍♀️•#fitspot47 #pilates #pilatesexercises #wespreadFUN

Gepostet von Fit Spot 47 am Dienstag, 26. November 2019

3.Αφιερωνω χρονο στο σωμα μου και στον εαυτο μου

Κατά την διάρκεια του μαθήματος, συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας και στο κορμί σας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να ανταπεξέλθετε καλύτερα στο μάθημα και να ανέβει η διάθεσή σας. Το σώμα μας ακολουθεί ότι του λέει το μυαλό μας. 

4.Φοραω εφαρμοστα ρουχα για καλυτερη αντιληψη του σωματος μου απο τον εκπαιδευτη

Φοράμε εφαρμοστά ρούχα ώστε να βοηθήσουμε τον εκπαιδευτή να βλέπει καλύτερα τις κινήσεις μας και να μας καθοδηγεί όταν χρειάζεται. 

5.Οι μυς θα καίνε την επομενη μερα ανεξαρτητα φυσικης καταστασης

Μετά το μάθημα και για τις επόμενες μέρες θα καίνε οι μυς και θα νιώθεις πιασμένος. Στην μέθοδο του pilates, το σώμα λειτουργεί ταυτόχρονα  καθ’ όλη την διάρκεια της άσκησης. Λόγω της μεγάλης ενεργοποίησης των μυών έχουμε αυτή την αίσθηση μετά. Ο πόνος θα υπάρξει σε λογικά πλαίσια και δεν έχει να κάνει με την φυσική κατάσταση του καθενός. Η ορθοσωμία απαιτεί θυσίες και επιμονή μέχρι να κατακτηθεί. 

6. To Pilates ειναι τροπος ζωης και βοηθα στην ορθοσωμια

To Pilates πρέπει να ενταχθεί στο καθημερινό μας πρόγραμμα έτσι ώστε να βοηθήσει το σώμα μας να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή κατάσταση και να μειωθούν οι πόνοι που δημιουργούνται από την λάθος στάση σώματος και από την επιβάρυνση που έχουμε όλοι καθημερινά.

Όπως είπε και ο ίδιος ο Joseph Pilates “Είσαι νέος όσο έχεις μια υγιή σπονδυλική στήλη και είσαι γέρος αν δεν έχεις ορθοσωμία”

pilates fit spot 47