Γυμναστική στο σπίτι [14ο workout – Yoga session]

Όπως φυσικά γνωρίζετε το Fit Spot 47 είναι κλειστό ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών και των αρμόδιων φορέων λαμβάνοντας μέτρα για την εξάπλωση του κορωνΐού στην πόλη και στην χώρα μας. Έτσι #μένουμε_σπίτι κάτι όμως που δεν σημαίνει ότι σταματάμε την γυμναστική και τη yoga και τα συνεχίζουμε από το σπίτι.

Σήμερα #menoumespiti και γυμνάζουμε σώμα και πνεύμα με ένα yoga session από την instructor μας Νέλλη Κασσόρη. Βάλτε χαλαρωτική μουσική και Namaste!

Περιγραφή του yoga session

  1. Μπαίνουμε στην στάση της γάτας και ανοίγουμε 3-5 φορές. Στην συνέχεια τεντώνουμε το δεξί μας πόδι σπρώχνοντας την ουρά μας μέσα και κάνουμε 10 επαναλήψεις σπρώχνοντας από τον γλουτό προς τα πάνω με αναπνοή bastrika. Στην δέκατη αναπνοή κρατάμε σταθερά για 5 αναπνοές.
  2. Το δεξί μας πόδι λυγίζει χωρίς να να ακουμπήσει το πάτωμα και κρατάμε σταθερά λυγισμένο ανοίγοντας στο πλάι επαναλαμβάνουμε 10 επαναλήψεις το γόνατο με τη λεκάνη μας μένει στις 90 Μοίρες γωνία. Μετά τις 10 επαναλήψεις το πόδι μας τεντώνει και λυγίζει από τη φτέρνα σταθερά για τρεις και έπειτα μένει τεντωμένο αν γίνεται για πέντε με οκτώ παίρνω ένα τουβλάκι ή ένα βιβλίο σε αυτό το μέγεθος που βλέπετε στο βίντεο και το τοποθετώ.
  3. Παίρνω ένα τουβλάκι ή ένα βιβλίο σε αυτό το μέγεθος που βλέπετε στο βίντεο και το τοποθετώ ανάμεσα στους προσαγωγούς μου. πιέζω το τουβλάκι με δύναμη να νιώθω ότι τα πόδια μου είναι ενεργοποιημένα βάζω την κοιλιά μου μέσα και σπρώχνω τον κόκκυγα προς τον αφαλό πιέζοντας το τουβλάκι λίγο πιο δυνατά επαναλαμβάνω τρεις φορές και κρατάω σταθερά για πέντε αναπνοές. στην κάθε ακουμπώ το αριστερό μου χέρι πάνω στο τουβλάκι εις το βιβλίο όπως το βίντεο και τεντώνω το δεξί μου πόδι πίσω και μακριά παίρνω μία εισπνοή σφίγγω το γλουτό μου του δεξιού ποδιού και σηκώνω το πόδι στην ευθεία με τη λεκάνη σταθερά ενώ ταυτόχρονα σηκώνω και το αριστερό μου χέρι σπρώχνουν και τα δύο σε αντίθετη κατεύθυνση μένω για πέντε ακουμπώ και τα δύο γόνατα στη γη αφήνω το τουβλάκι μου μακριά και στη συνέχεια ακουμπώ και τα δύο γόνατα στη γη
  4. Αφήνω το τουβλάκι μου μακριά και στη συνέχεια μπαίνουν στη στάση του σκύλου παίρνω μία βαθιά αναπνοή και βηματίζω οι πηδάω μπροστά ανάμεσα στα χέρια.
  5. Μπαίνω στη στάση της καρέκλας όπου προσέχω τα γόνατά μου να είναι πίσω από τα μεγάλα μου δάχτυλα ο κόκκυγας πηγαίνει προς τον αφαλό μένω για δέκα μεγάλες αναπνοές και κάνω μικρή κίνηση από τους γλουτούς προς τα κάτω όπως το βίντεο για 10 επαναλήψεις χρησιμοποιώντας την αναπνοή της bastrika.
  6. Ενώ βρίσκομαι στην καρέκλα σηκώνω το αριστερό μου πόδι λυγισμένο προς τον αφαλό και στη συνέχεια το τεντώνω διαγώνια πίσω από το δεξί και μακριά οι παλάμες βρίσκονται ενωμένες μπροστά στο στήθος και η κοιλιά μου είναι σφιχτή. Επαναλαμβάνω αυτή την άσκηση πέντε με δέκα φορές και στη συνέχεια ακουμπάω το αριστερό μου χέρι στην ίδια ευθεία με το δεξί μου πόδι το οποίο είναι λυγισμένο σε ορθή γωνία το γόνατο πάνω από τη φτέρνα,σηκώνω το δεξί χέρι ψηλά σαν να κάνω Πλάγια σανίδα ο κόκκυγας είναι μέσα και επαναλαμβάνω πέντε με δέκα βυθίσεις στον αριστερό γλουτό
  7. Στη συνέχεια φέρνω το αριστερό μου πόδι στην ίδια ευθεία με το δεξί πίσω και μακριά πατάω 45 Μοίρες γωνία και με μία μεγάλη εισπνοή ανεβαίνω στον πολεμιστή ένα έχοντας στο δεξί γόνατο πάνω από τη δεξιά φτέρνα εισπνέω και μακραίνω προς τον ουρανό κατεβάζοντας τους ώμους μακριά από τα αυτιά, μένω για οκτώ μεγάλες αναπνοέςκαι στη συνέχεια κατευθύνομαι προς τον πολεμιστή
  8. Παίρνω το βάρος στο δεξί μου πόδι η δεξιά μου λεκάνη είναι ακριβώς πάνω από τη δεξιά φτέρνα ενώ η αριστερή μου λεκάνη είναι στην ίδια ευθεία με τη δεξιά και κοιτάει το πάτωμα, προσπαθώ να κρατήσω μία ευθεία από την κορυφή του κεφαλιού μέχρι την αριστερή μου φτέρνα ενώ όλα σπρώχνουν σε αντίθετες κατευθύνσεις. Τα χέρια μου μπορώ να τα έχω ή στο πάτωμα ακουμπώντας τα ακροδάχτυλα η δίπλα στη λεκάνη μου ή μακριά μπροστά στην ευθεία με τους ώμους ανάλογα το πόσο έντονα θέλω να κάνω την άσκηση.μένω για δέκα μεγάλες αναπνοές πιέζοντας συνέχεια το δεξί πόδι στη γη και μακραίνοντας όλο το υπόλοιπο σώμα σε αντίθετες κατευθύνσεις.
  9. Πατάω πίσω και μακριά με το αριστερό μου πόδι και προσγειώνομαι στο σκύλο με το δεξί ψηλά από εκεί κάνω chaturanga με το δεξί ψηλά άνοιγω στον Πάνο σκύλο η στην combra και στο τέλος ξεκουράζομαι στη στάση του παιδιού
  10. Επαναλαμβάνω και από την άλλη πλευρά το ίδιο yoga session

Namaste


Τις επόμενες μέρες θα ανεβάσουμε ακόμα περισσότερα workout αλλά και pilates και yoga sessions ώστε να γυμνάζεστε στο σπίτι ενώ θα σας δώσουμε και διατροφικές συμβουλές για να παραμείνετε υγιείς. Πάνω από όλα να προσέχετε και να φροντίζετε τον εαυτό σας αλλά και τους γύρω σας ακολουθώντας την συμβουλή των ειδικών #μένουμε_σπίτι.

Ανεβάστε το πρόγραμμα που κάνετε στο σπίτι και κάντε μας tag στα social media του Fit Spot 47

Και μην ξεχνάτε. Λειτουργούμε χωρίς πανικό και υπεύθυνα.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ

Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

Covid-19 | Σωστή ενημέρωση

Για πληροφορίες σχετικά με τον κορονοϊό καλέστε στη γραμμή 24ωρης λειτουργίας του ΕΟΔΥ: 1135

Χρήσιμα links: