5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ CHEERLEADING

Ένα άρθρο από την Cheerleading coach μας Κάτια Αποστολίδη

ΤΟ CHEERLEADING ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!

Το cheerleading το άθλημα που συνδυάζει τη γυμναστική, το χορό, το ακροβατικό στοιχείο και τα εντυπωσιακά κουστούμια, που όλα μαζί συντελούν στον αθλητή να γυμνάζεται και να διασκεδάζει ταυτόχρονα.

Παράλληλα, είναι ίσως το μοναδικό άθλημα που ενδείκνυται για κάθε σωματότυπο, καθώς κάθε μέλος της ομάδας έχει ξεχωριστό και σημαντικό ρόλο, ανεξάρτητα ύψους και βάρους. Βασικά χαρακτηριστικά των παιδιών που ασχολούνται με το cheerleading είναι το χαμόγελο, η ενέργεια, η διασκέδαση και η αγάπη τους για αυτό το άθλημα!

ΤΟ CHEERLEADING ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ

Φανταστείτε ένα παιδί σε έναν ακροβατικό διάδρομο να εκτελεί ασκήσεις που συνδυάζουν την δύναμη και την ευλυγισία επιδεικνύοντας δεξιότητες που δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να μάθουν. Το παιδί νιώθει ότι μπορεί να κάνει δύσκολα και εντυπωσιακά ακροβατικά  κόλπα, με βοήθεια στην αρχή και στη συνέχεια μόνο του, γεγονός που το γεμίζει με ικανοποίηση, αυτοπεποίθηση και υψηλό ηθικό όπλα με  τα οποία θα μπορεί να πορευθεί και σε άλλους τομείς της ζωής του.

ΤΟ CHEERLEADING ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ (PERFORMANCE SKILLS)

Το να εμφανιστούν και να χορέψουν με την καρδιά τους μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους, θα βοηθήσει τα περισσότερα παιδιά που ασχολούνται με το cheerleading, να εξελιχθούν σε εφήβους και ενήλικες, οι οποίοι είναι πιο προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε εργασίες, παρουσιάσεις καθώς και δημόσιους λόγους που θα χρειαστεί να κάνουν στη ζωή τους με λιγότερο άγχος, όντας εξοικειωμένα στη δημόσια προβολή από μικρή ηλικία.

Είναι υπέροχο να βλέπει κανείς ότι παιδιά μικρής ηλικίας, μπορούν να ανέβουν στη σκηνή, να αναδείξουν το όμορφο χαμόγελό τους και να εκτελέσουν τη χορευτική ρουτίνα τους με όλη την πίστη στον εαυτό τους που πρέπει να έχουν.

ΤΟ CHEERLEADING ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ 

Τα παιδιά χρειάζονται άσκηση, ειδικά στη σημερινή εποχή που τα κινητά και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους. Η συμμετοχή σε σωματικά αθλήματα βοηθά τα παιδιά να γίνουν υγιή, σωματικά δραστήρια και ικανά. Οι συνήθειες που αποκτούν τα παιδιά μεταφέρονται μέχρι την ενηλικίωση, οπότε η τακτική συμμετοχή σε αθλήματα μπορεί να διδάξει στο παιδί  δια βίου δεξιότητες προκειμένου να ζήσει έναν υγιή τρόπο ζωής. Το cheerleading έχει την ικανότητα να γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες σαν μια λειτουργική προπόνηση. Καλλιεργούν τις φυσικές τους ικανότητες, όπως δύναμη, ευλυγισία, μυϊκή ενδυνάμωση και τις εξελίσσουν, ενώ μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν διαφορετικά τα μέρη του σώματός τους με διάφορους τρόπους.

ΤΟ CHEERLEADING ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ

Μέσα από το cheerleading και την ομάδα τα παιδιά γνωρίζονται, κοινωνικοποιούνται, κάνουν φιλίες, δένονται και μαθαίνουν να λειτουργούν με ομαδικό πνεύμα δουλεύοντας για έναν κοινό στόχο. Γίνονται πιο υπεύθυνα, συνεργάζονται, διαγωνίζονται μαζί και στο τέλος γιορτάζουν μαζί την κάθε επιτυχία τους.