Η προπονηση του Στεφανου Τσιτσιπα εχει πολυ Cross Functional

O Στέφανος Τσιτσιπάς είναι αδιαμφισβήτητα το αθλητικό πρόσωπο των ημερών και εμείς σου παρουσιάζουμε την προπονηση του η οποία έχει πολλά στοιχεία Cross Functional μέσα της. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τις εμφανίσεις του αλλά και ειδικότερα μετά την κατάκτηση του Nitto ATP Finals κατάφερε να μας κάνει ακόμα να αγαπήσουμε και να ασχοληθούμε ακόμα περισσότερο με το τένις.

Τα τελευταία χρόνια ο Στέφανος με τον πατέρα του Απόστολο έχει μετακομίσει στην επαρχία της νότιας Γαλλίας, μεταξύ Κανών και Νίκαιας όπου βρίσκεται η Mouratoglou Academy. Πάμε αρχικά να δούμε ένα tour που θα μας κάνει ο Στέφανος στο ‘σπίτι’ του τα τελευταία χρόνια.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μας ξεναγεί στην Mouratoglou Tennis Academy

Εκεί ο Στέφανος γυμνάζεται και προπονείται καθημερινά, όταν δεν ταξιδεύει για να πρωταγωνιστήσει στα ATP tournaments ή τα Grand Slams. Εκεί βελτιώνει την τεχνική του αλλά και την φυσική του κατάσταση. Εμείς θα ασχοληθούμε με το δεύτερο αφού η προπονηση του εκτός από το ότι διαθέτει πολλά στοιχεία από Cross Functional Training έχει την απαραίτητη ποικιλία που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος ώστε να μην βαριέται από την καθημερινή εξάσκηση.

Η προπονηση του Στέφανου

Η προπόνηση του Στέφανου Τσιτσιπά

Η ανάλυση των trainer μας: “Η προπονηση του είναι μια Cross Functional προπόνηση με διαφορετικούς στόχους και επίπεδα κάθε φορά. Βλέπουμε ότι το ασκησιολόγιο το οποίο ακολουθούν οι trainers του δεν έχει να κάνει μόνο με το τένις. Στόχος είναι να βελτιωθεί η φυσική του κατάσταση. Λειτουργικές ασκήσεις ενδυνάμωσης, ταχύτητας κ όχι μόνο που αφορούν όλο τις μυικές ομάδες του Τσιτσιπα. Βλέπουμε να συμπεριλαμβάνονται απλά push ups μέχρι ασκήσεις μποξ. Ασκήσεις με άλματα, αλλαγή κατεύθυνσης και ταχύτητας. Όλα αυτά για έναν αθλητή του τένις. “.

Προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά είναι ο κορυφαίος Έλληνας γυμναστής από τα Χανιά Χρήστος Φιωτάκης. Ο Χρήστος Φιωτάκης είναι ο άνθρωπος πίσω από την Elite Fitness MC και συνεργάζεσαι με πολλούς ακόμα αθλητές κορυφαίου επιπέδου. Χαρακτηριστικά ήταν και προπονητής του οδηγού της Formula 1, Φελίπε Μάσα.

Ο Χρήστος Φιωτάκης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Σπούδασε αθλητική επιστήμη και αθλητική ψυχολογία στο UCLA,. Αφού εφάρμοσε με απόλυτη επιτυχία τις γνώσεις του στον εαυτό του, ως αθλητής του στίβου (έκανε το 100άρι σε 10.58sec και το 60άρι σε 6.78) και του ράγκμπι, βρέθηκε να λειτουργεί στο Μονακό τη δική του Personal Training επιχείρηση, την Elite Fitness MC.